dijous, 9 de juny del 2011

El procés finalitzat

El Grup Lumiere va començar el seu projecte amb un important trasbals inicial. Un membre del nostre grup va deixar l'assignatura. Aquesta amputació pensam que en certa manera ha afectat el funcionament del grup i per tant també el resultat final del projecte. 

La primera tasca realitzada va ser la redacció d'un document incipient que anomenarem Acords Inicials. En aquest document d'Acords Inicials hi havia tres aspectes que, malgrat no han estat seguits al peu de la lletra i ben sovint han estat modificats, han suposat el nostre full de ruta. El primer aspecte a tractar ha estat la manera, forma i periodicitat de la comunicació entre els membres del grup. El segon aspecte tractat ha estat la realització d'un esquelet organitzatiu dels continguts que seran presents en la nostre petita tasca d'investigació. El tercer aspecte tractat ha consistit en l'assignació de responsabilitats de coordinació dels principals aspectes ha realitzar en el projecte, tant en el fons (continguts) com en la forma (processos a desenvolupar).

La segona tasca realitzada ha estat la tasca de recerca de la informació que formarà part del projecte. Aquesta tasca de recerca s'ha complementada amb la tasca de compartir la informació trobada. Encara que la informació ha estat cercada de forma individual per cada membre del grup segons els criteris sorgits de la distribució de responsabilitats assignada la tasca ha estat compartida mitjançant l'ús de marcadors socials i/o la seva publicació en el blog el qual també ha estat emprat com a eina de col·laboració.

La tercera tasca realitzada ha estat l'aproximació al coneixement i ús de diferents eines de publicació i comunicació: el wiki i el blog. Cada membre del grup ha treballat de forma individual el descobriment de les eines de treball wikispaces i blogger, tot compartint mitjançant correus interns i publicacions al blog els mecanismes de funcionament primer del blog i desprès de la wiki.

La quarta tasca realitzada ha consistit en la redacció de les diferents apartats que han conformat la nostra petita investigació. Els apartats han estat realitzats de forma individual per cada membre del grup d'acord amb el repartiment de tasques assignades en la tasca primera. La seva publicació inicial en el blog ha permès i millorat la comunicació entre els membres del grup per així donar el vist i plau a la comunicació del company, compartir informació, realitzar correccions, apunts etc. En aquest aspecte val a dir que atès l'ingent quantitat d'informació recollida en els blocs adreçats a cinema i literatura anglesa en front a cinema i literatura francesa i especialment cinema i literatura catalana, es va decidir adoptar un format i esquema de treball diferent per aquesta literatura, al mateix temps que es decidí aprofundir una mica més en les cinematografies de menor volum.

La cinquena tasca ha consistit en la publicació dels diferents documents finals en una eina de publicació com és la wiki. Aquesta cinquena tasca s'ha completat amb la realització de les diferents bibliografies i citacions tot utilitzant l'eina Zotero.

Amb aquestes tasques el grup Lumiere, malgrat la seva amputació inicial i el fet que inicialment ens va costar trobar els canals de comunicació adients, hem aconseguit, esperem, dur a bon port un vaixell que encara  ara navega per la xarxa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada