dimarts, 5 d’abril del 2011

Presentació

Benvinguts al blog del grup Lumière. Hem format aquest grup dins del marc de l'assignatura Competències TIC del Grau en Llengua i Literatura Catalanes de la UOC.

Aquest blog forma part d'una nova aventura: elaborar un projecte virtual en grup. Per a aconseguir-ho comptem amb les indicacions progressives de l'assignatura. Vam començar ja fa dies fent cerques de wikis i blogs i compartint-les amb els companys. Un segon pas va consistir en fer servir i compartir les nostres cerques a través del Delicio.us. Ja ens hem endinsat, per tant, en l'univers Web 2.0.

A partir d'aquí l'assignatura va adoptar un caire més concret i personal: calia triar companys de grup! Quin dilema. Comptàvem amb els perfils per consultar, els blogs i les wikis compartits, les aportacions als debats...Per sort el nostre grup es constituí de manera ràpida i espontània. Només hem de lamentar que una integrant del grup es donés de baixa. Potser la retrobarem en una altra assignatura.

Avancem en la concreció: cal acotar el tema. Com a grup vam triar inicialement La literatura europea i el cinema, sens dubte àmbit molt ampli i difícil d'abarcar atesa la limitada extensió del projecte virtual. Finalment ens hem decantat per treballar-lo seguint tres blocs ben definits: primerament compararem els dos àmbits abordats: literatura vs.cinema. A continuació cada membre farà una valoració global de la relació literatura-cinema del país que ha triat segons les seves preferències. Finalment, farem una anàlisi d'una obra representativa de literatura portada al cinema en cadascun dels països tractats.

Aquest serà el camí que seguirem i aquest blog constituirà un espai comú en el qual farem un seguiment de la feina feta i la que cal fer, hi abocarem les nostres impressions sobre l'evolució del projecte, les dificultats trobades i les possibles solucions, els aspectes a millorar, els motius de satisfacció...tot el que ens pugui ajudar a construir aquest projecte comú.

Esperem que tant el blog com els marcadors socials, les wikis, i totes les eines Web 2.0 que tenim a l'abast ens permetran aprendre a treballar en grup amb dinamisme, confiança i entusiasme.

Grup Lumière

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada