dimecres, 6 d’abril del 2011

Justificació i mètode de tria de cerques:

En l'anterior blog hem comentat diversos criteris de selecció de webs i de continguts en la xarxa. Efectivament el grau de bajanades que es poden trobar penjades en la xarxa és molt elevat. D'això en tinc constància ja que treball com a professor en secundària i els alumnes acostument a presentar treballs (d'allò que els usuaris antics del mític wordperfect en diem copypaste) sense cap tipus de filtre.
És obvi que la web idó ha de passar-se per un sedàs:
El primer nivell de filtre el constitueixen els nostres criteris de recerca, és a dir, aquell conjunt de paraules que introduïm al cercador amb la finalitat de limitar els resultats que se'ns mostrin.
El segon nivell de filtratge el posem nosaltres al triar quines webs de les que ens apareixen ens interessen:
Com a criteri general pens important prioritzar aquelles webs de tipus institucional, és a dir, realitzades o penjades en webs institucionals com ara ents governatius o educatius.
Un segon criteri de recerca el constitueix la nostra pròpia experiència o coneixement. Una simple llegida transversal o en diagonal dels primers apunts de la www en general són més que suficients per donar-li un major o menor grau de fiabilitat.
Un tercer criteri parteix del coneixement previ de qui realitza la recerca. Acostumen a tenir coneixement de webs i d'autors que ens donen fiabilitat i a ells acudim sempre en cas de necessitat.
Un quart criteri és de total subjectivitat i depèn bàsicament de l'ull, parpella o simplement el criteri de qui cerca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada